Słodkie przekąski i desery

Czekoladowe ciastka z nadzieniem Kiri®

Czas przygotowania
30 min
Porcja dla
4 osób
Poziom trudności
Średni

Składniki

  1. 8 porcji sera Kiri®
  2. 130 g masła
  3. 150 g cukru pudru
  4. 200 g mąki
  5. 125 g gorzkiej czekolady
  6. 1 jajko

Sposób przygotowania

  1. W rondelku rozpuść masło i przełóż do miski. Dodaj cukier, mąkę i jajko, a następnie połam czekoladę na kawałki.

  2. Czekoladę rozpuść w rondelku i dodaj do masy.

  3. Mieszaj i ugniataj masę, aż do wyrobienia ciasta.

  4. Rozwałkuj ciasto na desce.

  5. Używając odwróconej szklanki, wytnij parzystą liczbę krążków. Na połowie krążków wykonaj drugi otwór pośrodku przy użyciu mniejszej szklanki.

  6. Piecz ciastka w piekarniku nagrzanym do 200°C przez dziesięć do piętnastu minut.

  7. Podczas pieczenia przygotuj nadzienie, łącząc osiem porcji sera Kiri® z jedną łyżką cukru i dwiema łyżkami wody.

  8. Wyjmij ciasteczka i pozostaw do ostygnięcia.

  9. Gdy ciastka wystygną, krążki bez dziurek posmaruj nadzieniem i zamknij ciasteczkami z dziurkami.

X